Rayo OKC: n kanssa La Liga -klubilla heittää hattu amerikkalaiseen jalkapalloseuraan

Ystävällisen ystävän keskustelun ansiosta kuitenkin seuraavan kauden aikana Oklahoman joukkue kilpailee pohjoisamerikkalaisessa Soccer-liigassa, jossa on espanjalainen tuki. Rayo OKC, jotka rahoittavat La Ligaen Rayo Vallecano ja Oklahoma Cityn yksittäinen henkilö, tulevat kentälle huhtikuussa. Niiden monikerta, rintanappi ja mahdollisesti vielä julkaistut paketit ovat sidoksissa enemmistöomistajiin Espanjasta. NASL häviää kaksi joukkuetta…mutta voitot Paolo Maldini ja Carmelo Anthony Lue lisää

“Olin järkyttynyt, kun kuulin kiinnostuneena – ajattelin, että se oli vain putken unelma; Ajattelin, että he etsisivät suuria Yhdysvaltain markkinoita “, kertoi Brado Lund, yksi Rayo OKC: n johtavista kumppaneista Guardianille. “Olemme eräänlainen marsu muiden seurojen futuureille.Se on kohteliaisuus siitä, missä jalkapallo Yhdysvalloissa on tullut, ja se on kohteliaisuus meidän markkinoilla. “

NASL on tutkinut Oklahoman markkinoita jo useita vuosia, kun Lund on eturintamassa tämän työn. Heinäkuussa 2013 hänen ryhmänsä, Sold Out Strategies ja heidän toimitusjohtaja, Oklahoma Soccer LLC, jonka hallinnoi paikallinen liikemies Tim McLaughlin, oli varmistanut paikan liigassa. Pari oli omistanut amatööri-franchise yhdessä nimensä Oklahoma City FC: n nimellä, ja seuraava huhtikuussa julistettiin, että NASL-franchise toimisi tällä nimellä. Oklahoma City FC aikoi kilpailla vuoden 2015 kaudella.Uusi paketti ja tiimikaturi julkistettiin.

Mutta kuukausi ennen ilmoitusta McLaughlin oli päättänyt ostaa 50%: n osuuden toisesta jalkapalloyrityksestä kaupungissa, Oklahoma Energyin, USL, Amerikan kolmannen tason vuonna 2014. Energian aloitus olisi vuosi ennen Oklahoma City FC: n siirtyminen NASL: ään, ja McLaughlinin vetäytyminen merkitsi sitä, että Energy pystyi saamaan oikeudet Taft Stadiumille, jonka vuokraoikeudet McLaughlin omisti aiemmin .Liiketoiminta lähti myös Lundista, Sean Jonesista – useita terveydenhuollon yhtiöitä ja innokasta sijoittajaa – ja niiden kumppaneita, jotka etsivät uutta tukea NASL-tiimilleen. Oklahoma City FC: n takana olivat alun perin tunnistaneet Tim Hankinsonin – yli 30-vuotiaiden valmentaja, aiemmin San Antonio Scorpionsin kanssa – luodakseen joukkueen heidän toivottavan franchisingsa. Kuultuaan uutisia sijoitusten puutteesta, Hankinson mainitsi, että hän oli kuullut ystävänsä kautta, että joku amerikkalainen jalkapalloyritys voi olla kiinnostunut eurooppalaisesta klubista.Hän kysyi, olisiko ryhmä valmis puhumaan heille.

“Olemme sanoneet:” No, olemme enemmän huolissaan siitä, että se on oikea kumppani kuin missä he sijaitsevat “, Sean Jones sanoi. “” Kuka teillä on mielessä? “Hankinsonin ystävä oli yhteydessä Rayon jalkapalloseurantaan Felipe Minambres ja keskusteltuaan mahdollisuudesta kumppanuuteen puhelimitse Jones ja yksi hänen johtajistaan yhteistyökumppaneita, DeBray Ayala of Sold Out Solutions, lopulta sovittu tapaamaan Minambres Madridissa, syyskuussa 2014.Jones ja Ayala käyttivät kaupungissa vain 48 tuntia ja arvioivat, että “kokousta varten käytettiin 40 tuntia.” Kahden päivän aikana he kaikki sopivat Rayon omistajan Raul Martin Presan kanssa, että sopimus oli järkevä molemmille osapuolille , Jones sanoi.

“Ehkä he näkevät, että jalkapallon kasvu tulee olemaan Aasiassa ja Yhdysvalloissa seuraavan 20 vuoden aikana”, Jones sanoi. “Ehkä he ajattelevat, että se on erinomainen tapa laajentaa brändiään sekä löytää uusia faneja Rayolle ja löytää uusia lahjoja ympäri maailmaa.”

Seuraavina kuukausina molempien osapuolten edustajat asettivat oikeudelliset näkökohdat ja lippulaivan komissaari Bill Peterson lensi Oklahomaan tapaamaan Jonesin ja Rayon henkilökuntaa.Asiasta ei koskaan ilmennyt erimielisyyttä, Jones sanoi, vain ajoitusongelmia, kun La Liga-kausi oli etusijalla. Lehdissä oli raportoitu, että liiga oli siirtynyt Oklahoman markkinoilta.ESPN ilmoitti kuitenkin 21.8.2015, että La Liga oli myöntänyt Rayoille tilaisuuden hankkia osakkeita Oklahoma City FC: ssä, mikä, mikäli sopimus ajoittuu, tekisi niistä ensimmäisen laakson klubin olevan enemmistön omistaja ammattilainen jalkapallojoukkue Yhdysvalloissa.

Sean sanoi: “Katsokaa, että me olemme sitoutuneet tähän, menemme eteenpäin ja muuten olemme muodostaneet kumppanuuden, joka on innovatiivinen; se on vahva ja uskomme, että se onnistuu “, sanoi NASL: n komissaari Bill Peterson. “Me puhumme filosofioista ja tavoitteista ja mitä yritimme saavuttaa.”

10. marraskuuta 2015, liiga ilmoitti, että Rayo OKC kilpailisi 2016-kaudella, kun espanjalainen klubi määräysvaltaa Oklahoma City FC: ssä.Peterson lisäsi: “Minun mielestäni he eivät tule kompastumaan, eivätkä he oppineet työstä. Heillä on joukko ihmisiä, jotka tietävät, mitä he tekevät, ja se ei yllätä minua, jos he ovat menestyksekkäitä. “

Brad Lund, toimitusjohtaja, sanoi, että suurin hyöty hän on nähnyt Rayo Vallecanon osallistuminen tähän mennessä on vain kuinka käytännöllinen La Liga-klubi on ollut. Heidän henkilökuntaansa on auttanut lippuja, sponsorointia ja markkinointia. Hän myös ajattelee, että päätös Rayon otsikon sisällyttämisestä klubin nimeksi oli “no-brainer” huolimatta siitä, että Madridin klubi on maailman poissa Oklahoman jalkapalloilusta ja tavanomaisista amerikkalaisista otsikoista.Rayo OKC: n tunnus tukee myös Vallecanon logoa: molempien salamapulttiominaisuudet; Rayo OKC: n logon pieni yläreuna on korvattu Oklahoman valtion linnulla.

“Rayo tarkoittaa pulttia, säteilyä tai salamaa.…He ovat erittäin ylpeitä tuosta brändistä, sen pitkästä historiasta, joten tunsimme, että oli tärkeää sisällyttää se paikallisiin asioihin “, Sean Jones sanoi. “Oklahoma Cityn suuri joukko on Thunder – ja mielestäni Oklahoma on tunnettu säästä – niin on vähän tie-in.”

Kentällä Rayo Valleconan henkilökunta ovat myös työskennelleet Oklahomassa olevien kanssa, jotta he voivat nopeasti yhdistää luettelon paljon lyhyemmässä ajassa kuin ehkä he olisivat halunneet.Joukkueen päävalmentaja, Scorpionsissa aiemmin ollut Alen Marcina on valinnut pelaajia, jotka hän uskoo olevan hyväksi joukkueelle. Hän on työskennellyt Felipe Minambresin kanssa tekemään nämä sopimukset.

Toistaiseksi Marcina, Minambres ja henkilökunta ovat yhdistäneet yhdeksästä eri kansakunnasta – joista osa on tullut Silverbackista, joka hajosi vuoden 2015 kauden jälkeen. Vaikka Rayon osallistuminen tähän mennessä näyttää olevan ensisijaisesti kaupallista hyötyä, Marcina sanoi, että hän ei sulje pois pelaajia, jotka tulevat espanjalaisesta klubista liittymään Rayo OKC: hen tulevaisuudessa.Amerikkalainen klubi ei ole tehnyt mitään lainoja Espanjasta vielä.

“Jotkut pelaajat, jotka ovat voineet pelata Rayosta jossain vaiheessa uraansa, voisivat lopulta olla meidän joukossamme”, Marcina sanoi. “On myös hyvä mahdollisuus, että siellä on joitain kavereita, jotka ovat tällä hetkellä Rayo-listalla. Haluamme luoda identiteettimme ja pelata Rayo-tapaa. “Marcina toivoo, että hänen tiiminsä ovat kilpailukykyisiä kentällä ensimmäisellä kaudellaan muodostaen hyökkäävän identiteetin, joka rakentuu kuukausien ajan. Oklahoma-kumppanit ovat olleet myös vaatimattomissa odotuksissaan. Ei ole mahtipontisia puhujia huipputason pyrkimyksistä, valtavia investointeja, voittaa liiga tai heti pakata niiden esikaupunki stadionin.Sen sijaan Jones ja Lund sanovat, että 3000-5000 läsnäolo olisi hyvä paikka aloittaa (liigan keskiarvo vuonna 2015 oli lähes 6 000) ja hyväksyvät, että heidän on leimattava merkkinsä markkinoilla, joilla on jo ammattilainen jalkapallo tiimi. Yhteistyökumppanit näkevät kilpailun Energian kanssa positiivisena, koska jokaisen on oltava “varpaillaan” tarjotakseen parhaan tuotteen kuuluviin fanit kaupunkiin.

Toistaiseksi ryhmän brändirakennus on ollut pääosin kasvotusten, jota johtavat Rayo OKC: n toimiston 14 henkilöstön jäsenet. Ne, jotka puhuivat tämän kappaleen puolesta, myönsivät, että heidän tehtävänään on kouluttaa paikallisia Rayo-brändiä. Noin kuukausi ennen kauden avaamista, huhtikuussa joukkue kasvattaa markkinointikampanjaansa, Brad Lund sanoi.Hän lisäsi, että he ovat nähneet kaksi tai kolme kertaa enemmän jalkapallofaneja ymmärtävän Rayo Vallecanoa, koska joukkue ilmoitettiin viime marraskuussa.

“Jollei olet tosi jalkapallofani, paljon ihmiset täällä eivät ole aavistustakaan siitä, kuka Rayo on, “Sean Jones, klubin vähemmistöomistaja Oklahomasta, joka omistaa useita terveydenhuollon yrityksiä alueella, äskettäin kertoi Guardian. “He tietävät mitä La Liga on. He tietävät, kuka Atletico ja Real ovat. Ja he ovat saaneet kuulla Rayo Vallecanoa, mutta eivät oikeastaan ​​tiedä mitään siitä.…Tämä on tavoitteemme: muuttaa sitä ajan myötä, joten useammat ihmiset ymmärtävät, kuka he ovat. “

Rate this post