Eastern Conference finals: Raptorsna kan vinna – även om de förlorar till Cavs

Raptorerna 2013-14 var en lycklig olycka, en James Dolan handelsveto bort från aldrig existerande. När de mötte de mer erfarna Brooklyn Netsna i den första omgången av slutspelet hade de flesta experter ännu inte utvecklat ett förtroende för ett lag som fältde frågor om Unibet sportspel på nätet tankning några månader tidigare. Ett år senare växte förväntningarna bara för att blekna i en helt ojämn andra hälften av den ordinarie säsongen. När de nådde sin misshandlade serie mot Washington, hade denna förtroende fullständigt förångat, och de bästa av sju som krävde bara fyra var ett mynt-flip proposition.

I år var det annorlunda. Den vanliga säsongen var Unibet oöverträffad: 56 vinner trots stora skador i centrum av Jonas Valanciunas och deras största fria agent signering, DeMarre Carroll. Det förödiga försvaret för ett år sedan var rättat.Kyle Lowry, Raptors ‘motor och nervsystem, hade kasta flera pund för att göra sin mördare första hälften av föregående år mer hållbar. Att de lyckades tumma över de vildt genomsnittliga Indiana Pacers i första omgången och var i en nacke-och-nackskamp med den vildt undermannade Miami Heat i andra omgången var förvånande och dammande. Plötsligt, Raptorerna, en franchise som aldrig hade gjort någonting av Energybet anteckning, var på något sätt i en Unibet position där stilen pekar, och inte bara överlevnad, betydelse.

“Jag ringer bara en tal före varje spel . Den här gången handlade allt om vår tillfredsställelse “, säger Patrick Patterson efter Raptors ‘Game 7-förstörelsen av värmen. “Jag hade en fråga till alla: är vi nöjda med vad vi har gjort individuellt och Energybet vad vi har gjort Unibet kollektivt som ett lag, hur långt har vi kommit?Vill vi ha mer? Vill vi gå ännu längre? Vill vi göra historia? Vill vi fortsätta spela eller vill vi åka hem? “Western Conference finals: hur slår Thunder Warriors? Läs mer

Raptorerna svarade på dessa frågor på söndag, tjänar dessa stilpoäng och sedan några. Lowry, ägare till en av de mest förvirrande skytten i playoff historia, hade minst 25 poäng i fyra av de fem sista matcherna mot Miami, inklusive ett spel 7 mästerverk. DeMar DeRozans spel var en långvarig frustration, men hans noggrannhet förbättrades när Paul George försvann från minnet, trots en Energybet tumskada som krävde lågteknologisk, buzzworthy medicinsk behandling.Och i Game 7, sex av tränaren Dwane Caseys huvudrotationsspelare i serien närmade sig deras bästa: Bismack Biyombo dominerade i färgen, Patterson bidrog på glaset och var över golvet defensivt, Carroll saktade Dwyane Wade och knackade i tre -poängare i övergång, medan Terrence Ross läste passerar körfält och kapitaliserades när Miami kollapsade på Lowry och DeRozan. Verkligen var de en Cory Joseph stinker ifrån ett perfekt spel för dem, en meningsfull sak för ett lag som tidigare varit Energybet betydligt mindre än sitt regelbundna säsongsjälv.

Kan raptorerna bära den prestationen över nu, även om förväntan ändras från framgång i de första två omgångarna till snabb misslyckande i konferensens slutgiltighet mot Cavaliers?

“Du hoppas så .Det är ditt hopp, sade Casey på måndag. “Varje spel är annorlunda, har ett annat tema. Varje serie har definitivt ett annat tema, en annan storyline, en annan spelstil, en annan anpassning du måste göra. Inom det hoppas du inte förlora drivkraften, förtroendet, rytmen.

“Ingen kommer att gynna oss att gå in i den här serien. Alla har inte respekterat oss men förväntat oss inte göra så mycket [som vi har gjort] hela året. Denna serie kommer inte att vara annorlunda. Jag vet inte hur Cleveland känner sig om oss. Ingen kommer att gynna oss för att slå dem i den här serien. “True, men den nya förväntan måste vara att Raptorerna går ner samman, intelligent och envis.I slutändan avancerade raptorerna bortom värmen eftersom de utnyttjade den stora fördel som presenterade sig när Hassan Whiteside försvann från serien, förutom att Lowry hittade sitt spel. Den fördelen försvinner mot kavalierna: Cleveland kan dra Biyombo bort från sitt skyddsspalt i färgen utan att överlämna storleken på glaset.Channing Frye-Kevin Love frontcourt duo är ett problem när Cavaliers har bollen, och Raptorsna kommer inte kunna dra nytta av det i andra änden utan Jonas Valanciunas, som sannolikt kommer att sakna hela serien och nästan säkert första två matcher, på grund av en förstärkt fotled. (Även om han var frisk, skulle han kunna ge bort för mycket på försvaret för att vara en stor tillgång mot Cavs spridningsbrott.)

För Raptorsna att ha en riktig chans att stjäla några spel , Måste Lowry fortsätta sin sena serie spela mot värmen, medan Cavaliers utestående trepunktsskytte måste återhämta sig till medelvärdet och fortsätta fortsätta.Det är mycket att begära, eftersom Cavalierna sannolikt börjar fånga Lowry och vågar Raptors andra spelmakare att skapa ska han få något drag, och att Cleveland har ett till synes oändligt antal skyttar att dra sig ut.

p> Om raptorerna kan slå med kavaljerarna, se till att de inte rullar in i finalen oskadade, skickar den flera meddelanden. Till generalchef Masai Ujiri: att Lowry, DeRozan, Valanciunas, Carroll och Casey representerar en kärna värd att fortsätta bygga i stället för att ändra i juli. Till gratisagenter: att detta är ett lag som är en bit eller två bort från sant mästerskapsbeslut. Och till deras fans: att förväntningarna inte behöver vara skrämmande. I stället kan de vara emboldening.

Rate this post